Öröm olyanoknak fözni akik mindent elfogyasztanak,ha ízlik ,de jelzik azt is ha nem ízlik!
2010-11-26
Füszeres -mustáros pulykacomb
Mixerbe raktam 2 ek mustárt,5 cikk fokhagymát,1 tk majoránnát,borsot, 2 ek sót,1 tk őrölt köményt,fél vöröshagymát,1 tk kakukk füvet,1 dl olíva olajat és az egészet össze mixeltem.
Pulykacombokat becsíkoztam és az össze turmixolt szósszal jól bedörzsöltem,majd egy kacsasütő tepsibe raktam lefedtem és 5 óra hosszára hűvös helyre raktam.
Ezután mellé öntöttem 250 ml húslevest és 150 fokon lefedve készre pároltam.Amikor puha volt levettem a fedőt és még egy kicsit sütöttem amíg megpirult.
Burgonya pürével tálaltam.
2010-11-24
Vanille - Quark - Nocken /Vaníliás - Túrós - Kekszek
Vaníliás - Túrós - Kekszek (Dr Oetker :Plätzchen A-Z című könyvéből )
Összekevertem : 240 g puha vajat, 140 g barnacukorral, 200 g túróval, 200 g lisztel , 2 csomag vaníliás pudingporral.
Kanállal kis halmokat raktam egy sütöpapírral bélelt tepsibe,ellapítottam,megszórtam jégcukorral és 200 fokon 13 percet sütöttem.
2010-11-23
Sült spanferkel comb
Sült Spanferkel comb
A Spanferkel combot letörölgettem, bekockáztam, beleraktam egy kacsasütö tepsibe (ennek van teteje ) a bőrös résszel lefelé ,felöntöttem 500 ml kockából készült kínai édes savanyú lével , zsírt raktam mellé,és fokhagymát.Fedő alatt 180 fokon 3 órát pároltam,majd levettem a fedőt a combot megfordítottam és locsolgatva készre sütöttem.
A hús lét 2 dl tejföllel és egy kis lisztel besűrítettem.
Rózsaszin halmocskák
Rózsaszín halmocskák
2 tojásfehérje, 100 g porcukor, 1 fiola rumaroma, piros ételfesték
A tojásfehérjét kemény habbá vertem,óvatosan hozzá kevertem a porcukrot, a rum aromát,és pár csepp étel festéket.
180 fokon pár percig sütöttem.
2010-11-19
Gomba tükörtojással
2010-11-18
Möhreneintopf
Möhreneintopf
Saját adagomat írom!
Hozzávalók: 1 kg répa (pucolva karikázva )
1 fej zeller (tisztítva,kockázva ) ( igazából burgonyát ír a recept )
1 doboz petrezselyem zöld
2 csomag Brühwurst (karikázva ) ( szerintem olyan mint otthon a debreceni ? )
Zöldség leves ( nálam kockából )
2010-11-17
Csúnyára sikerült ,de ízre finom Cookies
Chocolate - Orangen - Cookies (backen mit Leila Lindholm :Meine Lieblings Rezepte für Brot,kuchen,Torten und Gebäck címü könyvében található )
125 g puha vajat elkevertem 80 g barna cukorral,1 tojással,90 g lisztel,25 g kókusz reszelékkel,1/2 teáskanál sütőporral,100 g ( reszelt ) 70 %-os csokoládéval ( Zartbiter ) és 2 narancs reszelt héjával.
Evőkanállal kis halmokat raktam egy sütőpapírral bélelt tepsibe.És amit én nem csináltam,de kellett volna 180 fokos sütőbe rakni! 10 - 12 percet sütni.
Zigeuner - Hackklößchen
Zigeuner - Hackklöße
Fasírt golyó, fél hagyma, 1 piros és 2 sárga paprika (nekem csak piros volt itthon ),3 ek olaj,150 g borsó (fagyasztott )125 ml zöldség leves 1 ek paradicsom püré,3 ek kecsap,kis víz,1 teáskanál étkezési keményítő. én még oregánót is raktam bele.
A hagymát és paprikát kicsit megpirítottam az olajon,hozzá adtam a borsót,felöntöttem a zöldség levessel és bele raktam a kecsapot és paradicsom pürét,oregánót.Az egészet fedő alatt puhára pároltam. A keményítőt elkevertem vízzel,besűrítettem a szószt , hozzá raktam a fasírt golyókat és az egészet össze melegítettem.
2010-11-14
Kérdés!
Kérdésem:Ti ismeritek ezt az oldalt? Hol lehet reklamálni?
Válaszotokat köszönöm!
Bea
2010-11-12
Holland gulásleves
Holland gulyásleves
300 g marhalábszár vagy -lapocka
1 vöröshagyma
1 dl olaj
3 - 4 babérlevél,só,bors
1 gerezd fokhagyma
1 répa (nálam kb 5 )
1 cikk zeller ( nálam 1 fej )
2 burgonya
2 l húsalaplé
Èn még raktam bele 1 porét, és 4 petrezselyem gyökeret.
A húst kockára vágtam és a forró olajban megpirítottam,hozzáadtam a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát,és babérlevelet.Sóztam borsoztam és annyi alaplét öntöttem rá amennyi félig ellepte.A húst kis lángon majdnem puhára pároltam. (ha kell a folyadékot utána potólni )Amikor már majdnem puha a hús hozzáadtam a tisztított csíkokra vágott zöldségeket,és ráöntöttem a maradék húsalaplét és az egészet puhára főztem
2010-11-10
Húsos rakott zeller tejfelben
Húsos rakott zeller
400 g darált húst elkevertem sóval,borssal.1 zellert megtisztítottam és szeletekre vágtam,bő sós vízben blansíroztam.Paprikát és paradicsomot szeleteltem.
Egy tepsi aljára raktam egy sor zellert erre a darált húsból,sonkából,paradicsomból ,paprikából és így rétegeztem. A legfelső sor zeller volt.
Ezután 5 dl tejfölt kikevertem aprított petrezselyem zölddel és vastagon a zeller tetejére kentem.
Ezután 150 fokra elömelegitett sütőben addig sütöttem amíg a zeller meg nem puhult.
Kokosmakronen
Kokusmakronen
2 tojás fehérjét egy csipet sóval és 1 teáskanál citromlével kemény habbá kellett ,, verni",ezután szépen lassan 110 g porcukrot hozzá adagolni. Majd fakanállal 100 g kókusz reszeléket óvatosan bele keverni. Ezután kanál segitségével kis halmokat raktam egy sütöpapirral kibélelt tepsibe,és 150 fokra elömelegitett sütőben 20 percig sütöttem.
2010-11-09
Túró rúdi torta
A recept Csak a puffin oldaláról származik. Nálam nem lett olyan szép,mert a kapkodásban a csoki máz nem lett jó,és itt Németben sajnos a túró se olyan jó fajta mint otthon. :-( De ízre finom lett és az volt a lényeg!
Savanyú káposztás hústekercs a sütöböl - zelleres burgonya pürével
Savanyú káposztás hústekercs
Hozzávalók:
Hús:
1 doboz (425 ml )savanyú káposzta,1 répa,2 hagyma,6 Rinderroulade,só,bors,mustár,12 szelet Frühstücksspeck,2 ek Butterschmalz,1 ek paradicsom püré,330 ml világos sör,1 l húsleves,Rouladennadel
Köret:
750 g burgonya,300 g zeller,200 ml tej,1 ek vaj,muskat,1/2 csokor majoránna,1-2 ek étkezési keményítő,bors
Elkészítés:
A káposztát lecsöpögtetni.Répát,hagymát tisztítani,majd kockázni.A húst sózni,borsozni,majd mustárral megkenni.Frühstücksspeck -et rárakni,majd erre savanyú káposztát , feltekerni és össze tűzni,hogy ne tekeredjen szét.
A Butterschmalz-ot felmelegíteni és a tekercseket 10 percig sütni benne,kivenni őket és félre rakni. Ezután a visszamaradt zsiradékban a hagymát és a répát kicsit megpirítani,paradicsom pürét hozzá adni.A sörrel és levessel felönteni,felforralni. A tekercseket hozzáadni és lefedve 175 fokosra előmelegített sütőbe rakni kb 1 1/2 órára.Majoránnát aprítani. Ha a hús puha kivenni a tepsiből,a visszamaradt szószt pürésiteni. A keményítőt 4 ek vízzel elkeverni és a szószt ezzel besűríteni,A majoránnát hozzáadni és ha kell még utána ízesíteni.
Köret:
Krumplit,zellert,tisztítani,kockázni,majd sós vízben megfőzni.Ezután leszűrni és a tej,vaj hozzáadásával az egészet pürésiteni. Sóval,borssal,Muskat - tal ízesíteni.
2010-11-08
9.ik szülinap
Pudingos-almás kocka
Tészta : 250 g margarin,200 g porcukor,2 tojás,1 csom.sütőpor,1 cs.vaníliás cukor,400 g liszt,tej
Töltelék : 1 kg vékonyra szeletelt alma,300 g cukor,3 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: A tésztához valókat annyi tejjel összegyúrjuk amennyitől jól gyúrható lesz.
A töltelékhez az almát meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk,és 5 dl vízben megpároljuk.Közben a pudingport elkeverjük 2,5 dl vízzel kikeverjük,és a forró almapéphez öntjük,összeforraljuk.
A tésztát két részre osztjuk,a felét kinyújtjuk és zsirozott-lisztezett tepsibe rakjuk.Rárakjuk az alma tölteléket,ezt a tészta kinyújtott másik felével befedjük.tetejét villával megszurkáljuk.180 fokra elömelegitett sütőbe készre sütjük.
2010-11-05
Jipiiiiii! Ùj konyhai lakom van!!!!
Ami a képen van a( tányéron kívül ) minden benne volt a dobozba. Már le is lett tesztelve,minden esetre a tészta keverő (gofritésztához ),a habverőt(tejszin ) és a szeletelőt(uborka és hagyma ) még pár dolgot kikell próbálni :-)))
Persze ez azzal jár,hogy a többi kisgépemen túl kell adnom,de mindegy.