2010-06-24

Tegnap szüreteltem még nem tudni mihez használom,de biztos lesz valami.


A tésztakészitöt egyszer valahol láttam,de mindig olyan drága volt,most pedig le volt értékel 8 euróra.

2010-06-17

Quiche Lorraine mit Knoblauch und Schnittlauch


Quiche Lorraine ,DE csak majdnem!
Hogy miért csak majdnem?
Mert valami hiányzik!
Tészta nincs?
Nincs,mert igazából fokhagymás bagettet kívántam,és akkor sok lett volna a tészta!
De akkor ez olyan mint az omlett?
Tényleg?


Hamisított Quiche Lorraine.

150 g sonka, 300 g Schinkenspeck, 3 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1/2 csokor Schnittlauch, 8 tojás,200 g reszelt ementáli sajt, 200 ml tejszín,só , bors.

A sonkát és a Schinkenspeck - et ,tisztított hagymát , fokhagymát kockázni és összekeverni.Sóval,borssal ízesíteni. Schnittlauch- t megmosni fel aprítani a sonkákhoz keverni.
Egy 24 cm átméröjü tortaforma aljába sütöpapirt rakni , ezen szétteríteni a sonka keveréket.
A tojást tejszínnel, sajttal jól elkeverni és a sonka keverékre önteni.
200 foknál sütni 20 percig (nem tudom mennyivel de nálam több idő kellet!!,)






Annyi a különbség,hogy egy tésztával (ami 125 g vaj,200 g liszt, 3 ek hideg víz , keverékéből , készül ami 1 órát pihen felhasználásig ) kellene először a formát kibélelni és erre a fent leírtak keveréke.




2010-06-14

joghurtos málnatorta

ez volt a lánykám tortája,előbb a képek,most a recept is.

Joghurtos málnatorta

7,5 dkg mandula , 10 dkg tejcsokoládé,2 ek tejszín , 10 dkg kukoricapehely, 8 lap fehér zselatin, 25 dkg málna,5dl naturjoghurt,10 dkg cukor,6 dl tejszín,10 dkg porcukor

A mandulát apróra vágjuk,és szárazon megpíritani.A csokit megolvasztani.Hozzákeverni 2 ek tejszínnel,kukoricapelyhet,és a mandulát,majd a masszát egy 24 cm átmérőlyü sütöpapirral bélelt formába simítani,és 1 órára a hütöbe rakni.

A zselatint hidegvízbe áztatjuk.A málnát megmosni,pürésiteni .Joghurttal,cukorral elkeverni.A zselét kevésforró vízben feloldani,a joghurtmasszából 1 evökanálnyit hozzá keverni,majd az egészet a joghurtmasszába dolgozni.A tejszinhab kétharmadát jó kemény habbá verni,majd a masszába keverni.A masszát a torta lapra simítani.

Változtatásom: A torta lapra szórtam málnát és így öntöttem rá a masszát. Mivel nem akartam magasra a krémet ezért a maradékot megettük csak úgy a kimaradt tejszínnel.

Legkissebb lánykám 6 éves lett!

Legkisebb gyermekem is iskolás korba lépett. (Igazából hétfőn volt a szülinapja,de szombaton ünnepeltük igazán tortával. ) Szeretett volna egy hercegnös - koronás tortát , de mivel nem lehetett megfelelő fagyi tölcsért kapni ezért másik kedvenc készült : egy lovacska.

Csöppet furcsa hisz most született nem is olyan rég és most meg már augusztustól az iskola padjában fog ülni!
Az alja egy sütés nélküli kukoricapehely lap,teteje egy joghurtos málna krém,a disz pedig olvasztott fehércsoki amire cukorfesték.




2010-06-11

Meggyfagylalt


Meggyfagylalt
1kg meggy
500 ml tejszín
200 g cukor
Az 1 kg meggyet összeturmixoltam 500 ml tejszínnel, és 200 g cukorral.Amikor ez megvolt beleöntöttem a fagyi gépbe.

Füszerek

Új szerzeményem! A középsőt ( Aglio Olio )már ki is próbáltam. Spagetti készült,paradicsom szósszal és abba raktam bele.
Ja és az egyik ismeröstöl Töklekvárt kaptam! Mit lehet vele csinálni , kenyérre kenésen kívül??????

2010-06-08

Málnafagylalt

Málnafagylalt

Málnafagyi gyorsan

500 g fagyasztott málnát kiolvasztottam ,levével együtt a mixerbe öntöttem,hozzáadtam 200 ml tejszínt,120 g cukrot.Az egészet jól össze turmixoltam,majd bele a már müködö fagyigépbe.

Szeretem a málnafagyit,de elkövettem azt a hibát,hogy nem pasziroztam át így benne maradtak a kis magok.Majd legközelebb!!!!

De panaszra nincs okom,mert rögtön elfogyott.

2010-06-05

Almás -Bodzás Sorbet

A tegnapi írásomban említettem,hogy láttam egy másik könyvet,de csak egy receptet ,,hoztam" el belőle ( elkészítés hasra ütéssel készült ) a könyvet pedig ott hagytam.


Almás - Bodzás Fagyi
Hozzávalók:
700 g Apfelmuss (almapüré )
50 ml Bodzaszörp
300 ml Almalé
Az egészet össze turmixoltam,majd elindítottam a fagyi gépet és a kis lyukon beleöntöttem a masszát.
Aztán még egy kicsit be a fagyasztóba ( 1 órára,félidőben megkevertem )
Finom lett,bár ha legközelebb készül, akkor inkább 70 - 80 ml bodzaszörpel,mert így csak az almapürét éreztük.

2010-06-04

Fagyi szezon

Tegnap a városban nézelődve bementem a KIKK -be,ott láttam jégkrém készitö formákat.Először nem akartam megvenni,így átmentem a könyves boltba,ahol találtam két érdekes könyvet amiből az egyiket meg is vettem.Tehát vissza mentem a KIKK -be és elhoztam a jégkrém formákat. 1 euróba került 8 darab és rá van írva forintban: 350 ft. (kettőt vettem )


Mint feljebb említettem jártam a könyvesboltban ahol 2 fajta fagyis könyv volt.Gondolkoztam ,melyiket hozzam el? Ez győzött! A másikban is voltak érdekességek , egy receptetböl a hozzávalókat megjegyeztem,majd amikor kijöttem fel is írtam.Csak sajnos a nevét nem jegyeztem meg.De már a hozzávalók a gépben vannak!!! Recepttel és képpel jövök.ebből a könyvből is sorba kivannak nézve a dolgok. :-)))


itt bele nézhettek!

2010-06-03

Scharfe Spaghetti in Papier

Ez a recept Tim Mälzer :BORN TO COOK 2 könyvéből származik.


Követtem az elkészítési módot .És mivel lusta vagyok így recept leírás fotók következnek.NEM TEHETEK RÒLLA DE OLYAN SZÈP KINT AZ IDÖ,MENNI KELL FAGYIZNI!!!!!! A fagyi gépem tartálya még nincs lefagyfa így maradunk a cukrászdainál.