2010-04-15

Stockbrot

Húsvétkor itt szokás a Stockbrot sütés.Mivel még nem ettem úgy döntöttem megkóstolom.Mit ne mondjak egy ízetlen élesztős tészta volt.Ezért eldöntöttem igen is én csinálok Stockbrotot,de jobbat! Így Stockbrtotot sütöttünk.Recept forrás: Dr Oetker 1000 die besten Backrezepte című könyv


A botokat alufóliába tekertük.
Igaz a kezem csak kicsit látszik,de ebből a tésztából lekel szedni és rúddá sodorni.


Amikor a rúdra tekertem így nézett ki.Ha lehet vékony rudakat sodorjunk és a boton még lapítsunk rajta úgy gyorsabban sül és jobban átsül.

Igaz azt mondják tűz felett süssük,de amikor már csak parázslik jobb! Faszén parazsán sütjük.



Én is sütni akartam,nem csak nézni!:-))





Így néz ki közelről a sütés!





Ez pedig amikor már kész van!
Stockbrot az én változtatásommal!
A kenyérsütöbe raktam:250 ml vizet +még valamennyit,mert a víz kevésnek tünt,2 teáskanál szárított Kräuter der Provence fűszert,2 teáskanál szárított rozmaringot,1 mokkáskanál borsot,2 lapos teáskanál kräutersalz-ot,1 teáskanál cukrot,fél kocka élesztőt,500 g lisztet,szárított bazsalikomot gondolat szerint.
Amikor megkelt akkor leszedtem belőle darabokat és botra tekertem.
A víz mennyiséget ellenőrizni kel mert lehet kevés.Lényegében az originál adag felét készítettem,de csak a vizet és a lisztet feleztem!!!!A fűszerek mennyiségét dupláztam,és az eredeti szerint sima só kell bele és bazsalikomot nem ír.Ja és szárított élesztőt ír!
Originál tészta:1 kg liszt,3 csomag szárított élesztő,1 tk cukor,2 lapos tk só,1/2 lapos tk öröltbors,1 tk szárított rozmaring,1 tk szárított Kräuter der Provence,500 ml víz.






Nincsenek megjegyzések: