Túrós-mézes háromszög
A recept megjelent: Vidék Íze (2008/4)
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db tojás- 2 evőkanál porcukor- 2 db tojássárgája 10 dkg eperlekvár- 5 gramm szalalkáli- ízlés szerint reszelt citromhéj- 10 dkg vaj- 1 késhegynyi őrölt fahéj 15 dkg tehéntúró- 15 dkg finom liszt- 15 dkg méz
A mézet és a vajat lassú tűzön megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetört túrót, a tojássárgákat, a citromhéjat, a fahéjat,a szalalkálit, s összekeverjük. A lisztet nyújtódeszkára tesszük, beleöntjük a túrós masszát, puha tésztát gyúrunk.Vékony lappá nyújtjuk, majd 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe egy kiskanál eperlekvárt teszünk, háromszögűre hajtogatjuk, s a széleit megnyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki. A háromszögeket megkenjük tojással, s gyors tűzön megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
De én már ott meg akadtam,hogy vékony lappá nyújtjuk,mert én egy tálba csináltam az egészet és amikor a deszkára akartam tenni hiába volt benne a megadott liszt mennyiség mégis elég higas volt a massza.
Ezért jól megliszteztem a lapot ,rá a tészta és addig gyúrogattam a lisztel amíg tényleg nyújtható,de még lágy tészta lett.Ekkor kinyújtottam,éés az egészet megkentem lekvárral.Fel csavartam felszeleteltem sütöpapiros tepsibe raktam,egy kicsit még lelapítottam és 200 fokos sütőbe 20 percet sütöttem.
Ilyenek lettek.
Nekem tetszik így is! :)) Lehet, hogy kicsit pihentetni kellett volna a tésztát...
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKöszönöm!
gondoltam én is a pihentetésre,de mivel nem írta a recept ezért úgy voltam én se csinálom.De legközelebb!:-)